Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsvinnaren är skadad

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Christoffer Eriksson var tvåa i mål bakom Cokstile i årets Elitlopp, men flyttades sedan upp till förstaplatsen efter Propulsions diskning i efterhand. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Årets elitloppsvinnare Cokstile är skadad och kan bli borta länge från tävlingsbanan.

Publicerad:

Planen var att Cokstile (e. Quite Easy U.S.) skulle ha startat i Lotterialoppet i Neapel den 25 oktober, där finalen vanns av Holger Ehlert-tränade Zacon Gio. Cokstile blev struken på grund av en, som man trodde då, lättare skada. I en intervju med Trav Og galopp-Nytt berättar nuvarande tränaren Holger Ehlert att skadan är värre än befarat.

– Cokstile var skadad när han kom till mig och har bara stått på box. Det tar lång tid innan vi kan börja köra hästen igen och jag vet inte heller om det är jag eller någon annan som ska träna upp honom igen.

Cokstile är populär i aveln i Italien och hans värde minskade inte direkt efter årets seger i Elitloppet. Detta efter att målettan Propulsion tagits bort på grund av nervsnittning.

– Veterinären har sagt att det tar minst tre månader att få Cokstile bra. Jag vet inte vad kretsen kring hästen tänker, men kanske blir det avel till att börja med nästa år och sedan tävling, säger Ehlert vidare till TGN.

Vad är det då för skada som det handlar om? Jo, Enligt Ehlert rör det sig om en så kallad harhas i högra bakbenet. Hästens senaste start gjordes den 20 september, då han vann grupp I-löpningen Gran Premio Costa Azzurra i Turin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.