Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Etonnant missar vintermeetinget

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Anthony Barrier och Etonnant i samband med segern i Prix de Washington på Enghien i juli. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blir inga fler starter för Etonnant under vintermeetinget. Det meddelade tränaren Richard Westerink Paris Turf på tisdagen.

Publicerad:

Den tioårige hingsten har haft en stark karriär med över 2,5 miljoner euro i prispengar och har bland annat vunnit Elitloppet 2022. Den senaste segern för Etonnant kom i Prix de Washington på Enghien i juli.

I vinter har han tävlat på Vincennes en gång, då blev han oplacerad i andra B-loppet: Prix du Bourbonnais.

Några ytterligare starter under vintermeetinget blir det inte. I tisdags rapporterade Paris Turf att hästen missar kommande storlopp på Vincennes.

– Jag vill bara starta honom när han kan prestera sitt bästa och så är inte fallet nu på grund av skadan han haft. Han har inte återhämtat sig så som jag velat. Snart börjar han en ny säsong i aveln och han kommer inte att starta något mer i vinter. Vi får se när han är tillbaka och tävlar igen, säger Richard Westerink till ParisTurf.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.