Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gaffelbandsvarning – men Frankrike ändå?

Foto: TOM JÖNEHAG
Handsome Brad efter segern i Jämtlands Stora Pris. Foto: TOM JÖNEHAG

Den femfaldige miljonären har fått en varning på ett gaffelband, men tränaren utesluter ändå inte ett Frankrike-äventyr.

Publicerad:

Vi pratar om sjuårige Handsome Brad (e. Brad de Veluwe), som blir borta ett bra tag från tävlingsbanan.

– Han kommer tillbaka, men det kan ta allt från tre till fem-sex månader, säger Ulf Stenströmer.

Axevallatränaren poängterar att det rör sig om en väldigt lindrig gaffelbandsskada.

– Han har helt enkelt inte lika täta fibrer på ett ställe. Det kan röra sig om någon form av slagskada, som brukar kunna läka snabbare än om det rör sig om en förslitning. Det är samma ben som hästen haft problem med tidigare, men på ett nytt ställe.

I bästa fall kan Handsome Brad vara startklar i slutet av det här året.

– I sådana fall kunde det där nya loppet på Axevalla på nyårsafton vara något att sikta på. Sedan skulle det vara roligt att vara med i Prix de France igen också, där vi lyckats bra tidigare (Noras Bean). Men vi får i sådana fall se om jag kan övertala ägaren.

Stenströmer fortsätter:

– Handsome Brad har provat Vincennes kolstybb en gång tidigare och gick då riktigt bra. Underlaget är väldigt passande där trots att det handlar om tävlingar mitt under vintern.

I år har Handsome Brad ordnat två segrar på åtta starter och tjänat 864.010 kronor. Höjdpunkten var förstås segern i Jämtlands Stora Pris.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS