Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ideal du Pommeau missar resten av vintermeetinget

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Ideal du Pommeau vid fjolårets seger i Europaderbyt på Vincennes. Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Ideal du Pommeau har strukits från en tilltänkt start på Vincennes under lördagen. Nu står det klart att femåringen missar resten av vintermeetinget på grund av en skada.

Publicerad:

Ideal du Pommeau var senast ute i Prix de Bretagne där han slutade oplacerad. Under lördagen skulle han ha startat i grupp II-loppet Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes. 

Nu har strukits ur och anledningen är en spricka i kotsesambenet i vänster bakben. För Paris Turf berättar en av hästens delägare att han kommer att missa resten av vintermeetinget.

– Hans nästa mål blir den kommande avelssäsongen, säger delägaren Claude Guégan till Paris Turf.

Ideal du Pommeau tränas av Sebastien Guarato tog sin största seger i Europaderbyt 2022. Han har vunnit 11 lopp på 21 starter och tjänat nästan 5,3 miljoner kronor. 

Imhatra Am mot Idao de Tillard

Nio hästar återstår nu i lördagens lopp och Idao de Tillard lär bli stor favorit. Han är i nuläget en av huvudkandidaterna till segern i Prix d'Amerique. 

Det finns även svenskintresse i loppet genom Jörgen Westholm-tränade Imhatra Am. Förstapriset är 54.000 euro och distansen 2850 meter med voltstart. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.