Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johan Svensson om Farlander Am: "Kommer göra allt för honom"

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Johan Svensson och Farlander Am. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Johan Svenssons Farlander Am är allvarligt skadad och står på djursjukhus. Karriären är i stor fara.

Publicerad:

Det är en nedstämd Johan Svensson som Travronden når under måndagsförmiddagen. Stallets stora stjärna, en av genombrottshästarna i Sverige 2020, Farlander Am, är allvarligt skadad.

– Det är otroligt tungt just nu. Det är som att man tappar all gnista, all tro och hopp. Samtidigt är det just hoppet vi får leva på just nu, hästen betyder så jäkla mycket för mig och vi kommer göra allt som går för honom, säger Svensson.

Det var i går kväll, när Farlander Am skulle tas in från hagen, som man märkte att allting inte stod rätt till. Något Expressen publicerade strax innan Travronden.

– Han stod på tre ben och kunde inte röra sig. Vi hjälpte honom in i stallet och körde direkt till djursjukhuset. Han var svullen vid hasen och de tog röntgenplåtar där, men vi fick inget riktigt svar. Nu har de tagit nya bilder och beskedet kom att det ser illa ut, prognosen är inte god för honom. Det är ingen skada som självläker, utan det vill till operation. Det är i nuläget en mikroskopisk chans att rädda hans tävlingskarriär och vi kommer ta den lilla chansen. Det bara måste vi, är det någon som ska klara det så är det Farlander.

Hästen står fortfarande på djursjukhuset. Travlivet för Johan Svensson gick från himmel till helvete på en kort stund.

– Vad han gjort i hagen vet jag inte, det är helt omöjligt att svara på. Framtiden likaså. Det är så oerhört tungt, jag körde jobb med honom i lördags och han kändes snuskigt fin alltså. Det var sådan harmoni och allting var klockrent. Men det är oväsentligt nu. Nu handlar allting om att försöka rädda Farlander.

Farlander Am har på 35 starter tjänat 1.367.550 kronor och vunnit tolv lopp. I fjol sprang han in 949.000 kronor och vann sju lopp, däribland tre V75-lopp. Erland Olsson i Falkenberg äger, Johan Svensson tränar.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.