Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Liljendahls segermaskin opererad

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Admiral As har opererats för en lön benbit i en bakkota och får sikta mot Breeders Crown istället. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Reijo Liljendahl har tvingats operera sin fyraåringsstjärna Admiral As.
– Det är ingen katastrof, men kommer att ta sin tid.

Publicerad:

Italienfödde Admiral Ås (e. Ready Cash) började tävlandet hos Reijo Liljendahl med fem raka segrar förra året som treåring och landade på sex vinster på åtta starter samt nästan 400.000 kronor innan 2019 var avslutat. I år inledde hästen med två raka segrar, men sedan har det inte fungerat i loppen.

– På Solvalla näst senast fanns det förklaringar, men senast på Rättvik ”tappade” han ett bakben och efter det gick vi igenom hästen ordentligt, berättar Liljendahl.

Det hittades en lös benbit i en bakkota, som opererades bort.

– Han rör sig redan för fullt, men det kommer nog att ta fram till slutet av september innan hästen kan vara tillbaka på tävlingsbanan, om nu allt går som det ska, fortsätter solvallatränaren, som har höga tankar om den här hästen.

– Det är en väldigt bra och viktig häst för min del. Så man är rädd om honom. Admiral As var inkvalad till finalen av Norrlands Grand Prix nu på torsdag, men där blir det förstås ingen start. Vi får sikta mot Breeders Crown i november istället, avslutar Reijo Liljendahl.

Admiral As har hittills tagit 8 segrar på 14 starter och tjänat 589.500 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.