Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Millmighty skadade sig allvarligt på V86

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Millmighty galopperade i sista sväng, men lyckades vinna ändå. Veterinärbesöket efteråt visade att segern blev kostsam.

Publicerad:

Segern på Åby var av det mer imponerande slaget. Trots att Millmighty tappade både mark och stil när det skulle avgöras kunde han ändå spurta till seger mot Ivory di Quattro förra veckan. 

Dagen efter hade hästen ett svullet ben och nu står det klart att det handlar om en gaffelbandsskada, vilket både Trav- og Galoppnytt och trav365.no har rapporterat om.

Beskedet var inte oväntat, säger Paw Mahony till Travronden.

– Kontrollen visade det jag var rädd för, en gaffelbandsskada. Vi kollade upp honom så fort vi kunde när vi upptäckte det svullna benet. 

Hur länge blir han borta?
– Det är för tidigt att säga. Vi ska kolla på nytt om en månad, då vet vi mer. Det är väl tre till sex månader skulle jag gissa. 

Tror du att galoppen i sista sväng hade med skadan att göra?
– Det var där det hände. Det är jag helt säker på.

Femårigen har sprungit in 308.066 kronor på 17 starter.

– Hästen visade att han har det som krävs och det är klart att det här inte var vad vi hade tänkt oss. Vi får se det som ett farthinder.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.