Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Montéstjärnan skadad – säljs på auktion

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Ladyofthelake med Pierre Nyström och Anna Erixon efter en av sina montésegrar på Solvalla. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Montéstjärnan Ladyofthelake har gjort sin sista start.
– Hon kommer att bjudas ut på nästa internetauktion som avelssto, berättar tränaren Lise-Lotte Nyström.

Publicerad:

Numera tioåriga Ladyofthelake (e. Offshore Dream) ordnade stall Nyströms första V75-seger för 4,5 år sedan på Bergsåker med Pierre Nyström i sulkyn. Men det var framför allt under fjolåret som de riktigt stora framgångar kom – och då i monté. Ladyofthelake vann bland annat Åby Nordic Monté Trophy på Åby med hela 300.000 kronor i förstapris. Sedan åkte Lise-Lotte Nyström själv ner till Frankrike med hästen och fick se Anna Erixon vinna ett lopp där.

–  Det största ögonblicket för mig med Ladyofthelake är just då vid segerloppet i Frankrike när man ser Annas stora glädje till slut. Det var förstås även stort och mycket pengar i montéloppet på Åby, berättar Lise-Lotte Nyström och får hjälp av Pierre Nyström:

– Det kändes riktigt roligt att få ta min första V75-seger med henne på Bergsåker. Men prestationsmässigt var hennes montévinst på Åby det som jag håller allra högst. Då gick hon tre-fyra speeder mot väldigt tufft motstånd.

Tyvärr slutade inte Frankrike-äventyret lyckligt. Ladyofthelake tappade mycket vikt och var i väldigt dåligt skick när hon skulle hem till Sverige igen.

– Hästen var undernärd, hade nog inte fått i sig tillräckligt med vätska. Den här tiden sedan dess är den värsta jag varit med om och då är jag ändå snart 50 år. Det hela satte sig på hennes nervsystem och vi fick rådet att i princip ge upp. Men man är envis och Ladyofthelake kunde komma tillbaka till tävlingsbanan i år ändå. Jag tycker att hon gjort det bra med tanke på hur tuff smäll det blev för hästen nere i Frankrike, fortsätter Lise-Lotte Nyström.

Den senaste starten på Solvalla den 19 augusti blev Ladyofthelakes sista. Hästen slog upp en böjseneskada och eftersom hon är tio år är tävlingskarriären därmed över.

– Det tar sex månader att komma tillbaka, så tyvärr är det färdigtävlat. Det känns väldigt retligt att hon inte kom upp i två miljoner när det var så nära. Dessutom hade vi tänkt anmäla henne till Derbymontén på Jägersro nu på lördag och planen var att Emilia Leo skulle få rida henne för första gången. Det hade varit häftigt att se.

Hur ser den närmaste framtiden ut för Ladyofthelake?

– Pasi Mäenpää äger 90 procent av hästen och han ska lägga ut henne för försäljning på nästa internetauktion. Om det kommer ett bra bud säljs hon, men annars blir Ladyofthelake kanske kvar här hemma på gården. Vi får helt enkelt se hur det går.

Ladyofthelake avslutar tävlingskarriären med 26 segrar på 131 starter och 1.987.459 kronor.

Fotnot: Ladyofthelake dominerade stort under Eskilstunas hästgala tidigare i år och fick även ta emot Svensk Travsports Montépris vid den stora Hästgalan i Stockholm.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.