Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt bakslag för Extreme – missar storloppen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Extreme är skadeförföljd och hans comeback dröjer nu ytterligare efter en ny skada i ett bakben. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Danska elithästen Extreme var på väg på allvar mot en comeback men nu har han drabbats av ett nytt bakslag. Därmed känns de nordiska storloppen i maj och juni avlägsna.

Publicerad:

Det var efter andraplatsen i Paralympiatravet förra året som Steen Juul-tränade Extreme blev inbjuden till Elitloppet. Han var med i programmet men blev sedan struken på grund av en bristning i senstrukturen på ett gaffelband i ett bakben.

I höstas var rapporterna om Extreme positiva och så sent som i januari berättade Steen Juul för Travservice.dk att hästen i princip kändes startklar. Det var mera att kretsen kring sjuåringen ville vänta på bättre banor. Tyvärr verkar nu comebacken dröja ytterligare några månader. Steen Juul berättar om den tråkiga nyheten för Travservice.dk.

– Extreme har fått en reaktion i det andra bakbenet. Därför har vi nu lagt om träningen så att han får gå på vattenband en tid framöver. Det är svårt att säga hur lång tid det dröjer innan han kan vara aktuell för start igen.

Hittills kan Extreme peka på 21 vinster på 42 starter och nästan 3,2 miljoner danska kronor. Hästen har bland annat segrat i Danskt Travderby och EM för femåringar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.