Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Swagger drabbad av ligamentskada

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

V75-profilen Swagger har inte synts till på tävlingsbanan sedan december. Sandra Eriksson berättar att han har råkat ut för en skada som håller honom borta.
– Det läker men det kan ta tid, säger hon.

Publicerad:

Den 23 mars gick ur Swagger ur Sandra Erikssons träning för att gå in på Hanna Forslins lista. Det är dock ett högst tillfälligt tränarbyte som beror på att hästen har behandlats för en skada.

– Han vrickade sig under vinterträningen och fick en liten ligamentskada. Han har varit hos en veterinär i södra Sverige och i stället för att åka tillbaka på återbesök två veckor senare så fick han stanna kvar där för att bespara honom på den långa resan.  Han kommer hem idag (fredag). Han mår mycket bättre nu efter behandlingen. Det läker men kan ta tid,  säger Sandra Eriksson.

Ännu går det inte att säga när Swagger kan komma igång med träningen och vara redo att starta.

– Han kommer få vänta med träningen tills det blir jämnare väder, så att han får perfekta förutsättningar. 

Swagger hade en mycket framgångsrik säsong år 2021 då han vann tre V75-lopp varav en final i Bronsdivisionen. Han har vunnit 19 av karriärens 40 starter och tjänat drygt 1,2 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.