Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avslår överklagan en andra gång för Andersson

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Andersson har fortsatt sin licens indragen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Sedan början av december har Mathias Anderssons tränarlicens varit tillfälligt indragen.
Och nu har Svensk Travsports ansvars- och disciplinnämnd avslagit hans överklagan en andra gång.

Publicerad:

Det var i början av december som Svensk Travsport gjorde ett tillslag hos Mathias Andersson. I avvaktan på utredningens slutförande togs det ett beslut om att tillfälligt dra in Hagmyrentränarens A-licens. . 

Den 14 december överklagade Mathias Andersson Svensk Travsports beslut och yrkade bland annat på att förbundet dragit in hans licens utan att precisera på vilket sätt han överträtt bestämmelserna i antidopingreglementet.

Den 19 december avslog Svensk Travsports ansvars- och disciplinnämnd tränarens överklagan, men den 11 januari yrkade Andersson på nytt om att upphäva ST:s beslut om han tillfälliga licensindragning. Inget av de tester som tagits på hästen Doctor Doxey Zenz, som skulle ha startat dagen efter tillslaget, har kommit tillbaka positiva. Vilket Andersson framhöll i sin överklagan. 

Nu kommer dock ännu ett beslut från Stad: interimbeslutet om licensindragningen kvarstår. Beslutet går inte att överklaga. 

“Sjävklart är vi nöjda”

Svensk Travsports utredningschef och chef för hästvälfärdsavdelningen, Mattias Falkbåge, välkomnar beslutet. 

– Självklart är vi från Svensk Travsports sida nöjda med att Stad går på vår linje gällande det faktum att licenserade som är misstänkta för avsiktlig doping inte ska kunna tävla under utredningsperioden, säger Mattias Falkbåge och tillägger: 

– Vi är i sluttampen av utredningen och inom kort lämnas allting över till Sara Axelsson, som sedan tar utredningen och ärendet vidare till Stad efter hennes process.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.