Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B-tränare misstänkt för avsiktligt dopingbrott

Foto: TR BILD
En b-tränare i Mellansverige har fått sin licens indragen med omedelbar verkan. Foto: TR BILD

En B-tränare i Mellansverige har fått sin licens indragen med omedelbar verkan.
Det efter att Svensk Travsport gjort ett riktat besök hos tränaren under onsdagen.

Publicerad:

En B-tränare i Mellansverige har fått sin licens indragen med omedelbar verkan med anledning av misstanke om brott mot antidopingreglementet. Tränaren med ett fåtal hästar på träningslistan har stängts av efter ett besök av Svensk Travsport.

På hemsidan meddelar Svensk Travsport sitt beslut.

”En svensk B-tränare har under onsdagen 15 mars fått sin licens indragen tills vidare, på grund av en pågående utredning gällande misstänkta överträdelser mot antidopningsreglementet. Berörd häst har belagts med startförbud. Misstankarna uppstod efter en genomförd kontroll i tränarens stall den 15 mars. Vidare utredning pågår.”

“Bevittnade behandlingen var avsiktlig”

Utredningschef på Svensk Travsport, Mattias Falkbåge, är fåordig men bekräftar att det rör sig om ett misstänkt brott gentemot karenstidslistan.

– Då den av oss bevittnade behandlingen var avsiktlig och hästen var startanmäld så utreds det som en avsiktlig överträdelse av antidopingreglementet. Det finns karenstid för aktuell behandling och tävlingstillfället låg mycket tidigare än karenstidens utgång, säger Mattias Falkbåge.

Den berörda hästen har belagts med startförbud.

Travronden har sökt B-tränaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.