Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mathias Andersson pratar ut om dopingmisstankarna

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Så sent som i går berättade Travronden om att Mathias Andersson för andra gången fått avslag från ST när det gäller att få tillbaka sin A-licens. I dag har Andersson valt att gå ut och ge sin egen syn på dopingmisstankarna för Expressen.
– Jag vet inte om jag orkar fortsätta även om jag får tillbaka licensen, säger Mathias Andersson till kvällstidningen.

Publicerad:

Det var i början av december som Svensk Travsport efter tips gjorde ett riktat tillslag mot Mathias Anderssons travstall inne på Hagmyrens stallbacke. Sedan dess har han inte haft någon licens i väntan på att utredningen ska bli klar. Vid två tillfällen har också ST:s ansvars- och disciplinnämnd avslagit hans överklagan.

I dag har Mathias Andersson valt att bryta tystnaden och prata ut i en artikel i Expressen. Där berättar han bland annat om hur han mår just nu.

– Hästarna är min identitet, min familj, de är det bästa jag har. Just nu har jag ingenting. Jag mår väldigt dåligt, jag kan knappt beskriva det med ord, säger Mathias Andersson och fortsätter:

– Vissa dagar undrar jag om jag ska kunna komma tillbaka. Mina kunder har ju även försvunnit. De jag kört åt tidigare är borta nu. De här månaderna har varit de värsta i mitt liv. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt.

Hans förklaring till vad som hände i stallet under natten då ST slog till är att hästen i fråga skulle ges en saltlösning, en förklaring hans advokat Staffan Uvabeck också gett tidigare.

– Doctor Doxey Zenz hade ätit och druckit dåligt i några dagar, det var därför en legitimerad sjuksköterska skulle ge honom saltlösning, säger Mathias Andersson till Expressen som på frågan varför personen var där och utförde arbetet på natten svarar:

– Jag fick hjälp av en vän, hon är en legitimerad sjuksköterska som hade arbetat sent. Hon slutade strax efter 23 på kvällen och åkte direkt efter sitt ordinarie arbete till mitt stall. Min veterinär gav order till sjuksköterskan att hon skulle ge hästen saltlösning. Han kunde inte göra det eftersom han befann sig utomlands.

Han beskriver också för Expressen hur livet sett ut under de senaste två månaderna och stödet från omgivningen.

– Under några perioder har jag inte orkat gå utanför dörren. Jag känner mig utpekad. Stallet och mina hästar är min identitet, det är det enda jag har. Det har varit väldigt tyst från omgivningen, men det finns undantag. Jan-Olov Persson, Hagmyrens bästa tränare, har stöttat mig hela tiden under den här tuffa tiden och det känns bra.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.