Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Registrering av häst flyttas fram

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

I februari kom information om att samtliga hästar ska ha en registrerad ”hemadress” från och med 21 april, med anledning att kunna bekämpa större sjukdomsutbrott bland hästar. Nu flyttas det datumet fram.

Publicerad:

2020 beslutades det på EU-nivå – under Animal Health Law (AHL) – att registret över hästar i medlemsländerna måste bli bättre. Förordningen innebär att alla personer med landlevande djur ska registrera dessa. I hästbranschen ska man även registrera anläggningens storlek, geografiska position samt vilken typ av häst man har.

Från början var det sagt att registreringen av både hästar och anläggningar skulle finnas hos Jordbruksverket den 21 april. Nu är datumet dock framflyttat till 1 oktober, det rapporterar Svensk Travsport via sin hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.