Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscar Berglunds Manon F.Boko avlivad

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Under helgen tog sig tre av Oscar Berglunds hästar ut ur sin hage på Östersundstravet. En av dem, tvååriga stoet Manon F.Boko, tvingades avlivas på grund av skador. Hur hästarna kom ut ur hagen är oklart och händelsen är polisanmäld.

Publicerad:

– Hon hade tagit sig en bit från hagen och sprungit in i eller ramlat mot ett järnrör som gick in i hennes kropp. Lungan punkterades och några revben gick av. Det känns bara så tragiskt, säger Oscar Berglund som själv var på väg till Eskilstuna och Breeders Crown-helgen när han fick samtalet.

Manon F.Boko avlivades på plats av veterinär.

De andra hästarna i hagen, två ettåringar, fångades in oskadda.

– Jag har varit i Eskilstuna hela helgen, men mina tankar har bara varit på det som hänt hemma.

Under måndagen uttalade sig Östersunds travbanechef Jan Quicklund om händelsen.

– Vi har vänt in och ut på spekulationer kring vad som är sannolikt och inte i det här förloppet. Händelsen har med största säkerhet skett tidigt lördag morgon och vi gör också bedömningen att hästen halkat på en skottkärra, säger han.

Banan har i egen regi försökt att utreda vad som inträffat men har inte fått upp några spår.

– Stallbacken är försedd med övervakningskameror på ett par ställen men där framgår ingenting. Jag tror inte att någon släppt ut hästarna i illvilja utan att lösningen är enklare än så. Kan någon kommit åt hagen i mörkret och inte stängt den ordentligt? Kan det vara mänskliga faktorn? Jag tror och hoppas inte att det är en handling riktat mot någon heller.

– Polisen är givetvis underrättad och vi har gjort en anmälan. Brottsrubriceringen får polisen svara för men vi har anmält att någon tagit sig in på stallbacken och öppnat en grind för att om det är gjort med illvilja är det viktigt att polisanmälan sker direkt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.