Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson vilar hemma: ”Tackar för all omtänksamhet”

Foto: SOPHIE NYBLOM
Ulf Ohlsson är ordinerad vila men han hoppas snart kunna vara tillbaka på banan. Foto: SOPHIE NYBLOM

Det var i lördags förmiddag på hotellrummet i Göteborg som Ulf Ohlsson svimmade av och drabbades i fallet av hjärnskakning och näsfraktur. Nu vilar han upp sig hemmavid.
– Uffe tackar för all omtänksamhet och hoppas att han snart är tillbaka på banan igen, skriver sambon Elin Gustavsson i ett sms till Travronden.

Publicerad:

Ulf Ohlsson transporterades till Sahlgrenska sjukhuset, där han blev kvar fram till söndagen. Därefter skrevs han ut och fick åka hem till Stockholm.

– Uffe har fått sy några stygn i pannan och drabbades dessutom av en näsfraktur. Han fick även en hjärnskakning som gör att han måste ta det lite lugnt och vila. På sjukhuset gick man igenom honom noga. Alla prover, röntgen samt EKG är bra, skriver Elin Gustavsson i ett sms.

Ulf Ohlsson verkar i alla fall efter omständigheterna må relativt hyggligt.

– Uffe är trött och lite mörbultad och rekommenderas att inte prata eller läsa i telefon. Han tackar alla för omtänksamheten och hoppas att han snart är på banan igen, fortsätter Elin.

Ulf Ohlsson har drabbats av blodtrycksfall tidigare, men aldrig svimmat på det här sättet.

– Han har tidigare kollat upp det med sin läkare och man har bara konstaterat att hans blodtryck ligger lite lågt. Men i Göteborg på hotellrummet, när han reste sig hastigt, svimmade Uffe och slog sig hårt i huvudet, tillägger Elin.

Vila är alltså det som gäller en tid framöver. Hur länge återstår att se. Vi kan notera att han fortfarande (vid 12-tiden under måndagen) inte är struken från Solvallas V86-tävlingar på onsdag. Vidare var han före olyckan i Göteborg anmäld till både Gävle (lunchtrav) och Örebro (kväll) på torsdag. I går anmälde sig Ohlsson även som kusk till Solängets V75-tävlingar på lördag. Där är planen just nu att köra nio lopp, bland annat sex V75-avdelningar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.