Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström: ”Propulsion fortfarande samma kung”

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Örjan Kihlström med Propulsion inför ett av duons 53 lopp tillsammans. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Örjan Kihlström följde delar av dagens presskonferens om Propulsion-fallet och hoppas slippa något liknande igen.
– För mig är Propulsion fortfarande samma kung som han alltid varit.

Publicerad:

Örjan Kihlström har suttit upp bakom massor av stjärnhästar genom sin fantastiska karriär, men det är tillsammans med Propulsion som han kört in klart mest pengar. Totalt kan Kihlström peka på nästan 32 miljoner kronor tillsammans med ”Proppen”, varav 24,6 miljoner på svensk mark. I en jämförelse kan man nämna att det blev knappt 23,5 miljoner totalt sett med Maharajah. Efter dagens presskonferens är det nu klart att Svensk Travsport kräver tillbaka alla prispengar som Propulsion tjänat på svensk mark: 26.300.000 kronor. Även Frankrike och Finland lär så småningom göra det samma.

– Allt är egentligen helt osannolikt. Det är bara hoppas att det handlar om en engångsföreteelse och ST ska nu också utforma nya rutiner, som förhoppningsvis omöjliggör liknande händelser, säger Örjan Kihlström.

Själv har Örjan haft fem procents provision på de pengar han kört in tillsammans med Propulsion. Det har inneburit cirka 1,6 miljoner kronor, varav nästan 1,3 miljoner på svensk mark.

– Det är klart att även jag funderat lite på den ekonomiska biten, men det här är någonting som säkert kommer att ta lång tid och som jag inte kan göra något åt just nu.

Kihlström har inte pratat med Daniel Redén efter dagens beslut och avslutar med några ord om Propulsion istället:

– Proppen är lyckligt ovetande om allt det som hänt. Han är nog den som just nu lider minst av det hela.

Fotnot: Örjan har kört Propulsion i 53 av de 58 loppen i Daniel Redéns regi, varav 40 av 45 på svensk mark. Övriga kuskar som kört: Johan Untersteiner (tvåa i försök och final i Elitloppet 2017), Ulf Ohlsson (seger i ett vanligt lopp i Eskilstuna den 25 oktober 2016), Erik Adielsson (fyra i elitloppsfinalen 2016) samt Daniel Redén själv (seger i debuten för Redén den 7 oktober 2015)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.