Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Nu kan vi lägga det bakom oss"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Makethemark på Solvalla vid Elitloppet 2020. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Makethemark har slutat tvåa bakom Propulsion i tre stora lopp: Norrbottens Stora Pris x 2 och Åby Stora Pris. Nu står Makethemark som vinnare i tre klassiska lopp sedan Propulsions resultat raderats av Svensk Travsport.

Publicerad:

– Vi har väl förstått att det skulle bli så här eftersom Propulsion är nervsnittad. Det var skönt att äntligen få ett besked och nu kan i alla fall vi som hästägare lägga saken bakom oss. Nu är det upp till ansvarsnämnden att komma med sitt beslut men det berör ju inte oss. Från början till slut är det hela en stor tragedi, säger Adam Nilsson företrädare för norrbottensstallet NIAN.

Makethemarks ägare får nu drygt 2,2 miljoner kronor utbetalt av ST i december.

– Enormt stora pengar förstås och vem skulle inte bli glad över en sån summa. Det betyder också en del för hästen som eventuell avelshingst framöver. Men jag hade hellre stått som vinnare i loppen där Makethemark hade besegrat Propulsion, särskilt hemma i Boden. Det hade känts mycket bättre, säger Nilsson.

Makethemark var tvåa bakom Propulsion i Norrbottens Stora Pris 2019-2020.

I fjol var han även tvåa i miljonloppet på Åby. Samtliga lopp med Ulf Ohlsson i sulkyn.

• Makethemark har inte tävlat sedan 23 augusti, hur är läget?
– Säsongen har inte varit så bra som vi hade hoppats på. Makethemark har haft problem i kurvorna och något har stört honom. Han tränar bra igen för Petri (Salmela) och planen är att det ska bli någon start under hösten. Men han måste vara helt fräsch om det ska bli några fler lopp i år, det är hästen som bestämmer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.