Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion-ärendet inför öppna dörrar i överdomstolen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bild från presskonferensen förra hösten där ST fastslog att Propulsion nervsnittats. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter ett och ett halvt år är det dags för överdomstolens förhandlingar i Propulsion-ärendet.
Två dagar är avsatta och den stora nyheten är att det är öppet för allmänheten.
15-16 december avgörs den största tvisten i svensk travsports historia.

Publicerad:

Arbetet kring Propulsion-ärendet som pågått i över 18 månader är inne på upploppet. Sulkysport skriver att fallet kommer att tas upp i mitten av december av överdomstolen, vilket innebär att en dom bör offentliggöras i januari 2022.

Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd dömde Daniel Redén enligt det strikta tränaransvaret men ansågs inte ha handlat oaktsamt och fick ingen påföljd – däremot är Propulsions resultat strukna och ägaren, Stall Zet, återbetalningsskydlig till ST.

Öppen för allmänheten

Domen överklagades av Daniel Redén och förbundet valde att anslutningsöverklaga och dessutom har Stall Zet (Brixton Medical AB) överklagat återbetalningskravet. 

Redén yrkar på frikännande och ST yrkar på bötesstraff. Till skillnad mot förhandlingarna i Stad kommer den här förhandlingen att vara publik för allmänheten. Till Sulkysport säger överdomstolens ordförande Olle Sohlberg:

– Till skillnad mot Stad är vi av den uppfattningen att det inte finns någon anledning till att ha den här förhandlingen inför lycka dörrar.

Det är i nuläget oklart var förhandlingarna kommer att hållas.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.