Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST:s besked kring Propulsions avkommor

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Uppfödare med avkommor efter Propulsion kan andas ut efter besked från Svensk Travsport.

Publicerad:

Vid lunchtid under torsdagen kom Svensk Travsport med nya besked på sin hemsida, gällande utredningen av Propulsion. I beskedet står bland annat att avkommor efter Propulsion som är födda, alternativt föds nästa år, inte kommer påverkas av eventuella konsekvenser för Propulsion och dennes avelskarriär.

“Svensk Travsport får också många frågor avseende Propulsions avelsverksamhet och därvidlag har Propulsion fortfarande ett gällande betäckningsbevis, utifrån tidigare genomförd avelsvärdering. En ny avelsvärdering kan, enligt 25 kap. 6 § Registreringsreglementet, bli aktuell när utredningen är klar. Detta innebär att redan födda avkommor samt de betäckningar som görs i år inte kommer att påverkas, oavsett slutligt beslut i ärendet”, skriver förbundet.

Vidare meddelar Svensk Travsport att man inlett en intern utredning för att genomlysa förbundets process och hantering.

Beslutet från Svensk Travsport är en lättnad för uppfödare som betäckt med Propulsion

– Goda nyheter för mig och många andra. Man kan inte straffa en tredje part som dessutom handlat i god tro vilket i så fall hade blivit fallet om hans avkommor skulle ha straffats på något vis. Jag vill också säga att jag fortfarande tycker att Propulsion är en fantastisk häst, säger Lutfi Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.