Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

American Idol frias – efter nya rekommendationer

Foto: Hanold/ALN
American Idol frias efter att en ny rapporteringsnivå för omeprazol rekommenderats. Foto: Hanold/ALN

American Idol testades för dopning efter ett lopp på Gävletravet i november i fjol. Såväl A- som B-prov var positiva efter förekomst av omeprazol, men nu ändras bedömningen.

Publicerad:

Orsaken är att den europeiska antidopningsorganisationen EHSLC rekommenderade en ny rapporteringsnivå för substansen vid sitt senaste möte. En högre nivå än vad mängden omeprazol uppgick till i American Idols prover. 

Skandinavisk Dopningskommitté, SDK, följer nu EHSLC:s rekommendation och gör bedömningen att hästens tränare, Thomas Lönn, inte brutit mot reglerna. Det skriver Svensk Travsport på sin webbplats.

Omeprazol är en substans som reglerar syraproduktionen och som används för behandling av åkommor som magsår och halsbränna. För människor bland annat under varumärket Losec.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS