Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B-provet positivt för Il Forte

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Il Forte i samband med segern i Kalmar, en seger han nu fråntas. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I maj månad kom beskedet att Il Forte åkt dit för positivt dopingprov i samband med Kalmars V75-tävlingar i mars månad.
Nu har b-provet bekräftat a-provets svar.

Publicerad:

Jarl Olssons Il Forte imponerade stort då han vann i Kalmar under deras V75-omgång i mars månad. Glädjen kom däremot att bli kortvarig då dopingprovet efter loppet visade spår av metylprednisolon.

Som brukligt skickades b-prov till Frankrike – och nu har b-provet kommit. Fyndet i a-provet har nu konfirmerats genom analys.

Därmed blir Il Forte av med prispengarna, 110.000 kronor, som han fick i samband med Kalmarstarten. Istället går nu segern till Fredrik Perssons Braddock.

FAKTA

Fakta Metylprednisolon

Metylprednisolon är en glukokortikoid med antiinflammatorisk, antiallergisk och immunosuppressiv effekt. Metylprednisolon finns i läkemedel med olika beredningsformer och även som metylprednisolonacetat och - natriumsuccinat.
Metylprednisolon finns inte i något registrerat läkemedel för häst i Sverige. Metyprednisolonacetat har en särskilt långvarig effekt och utsöndras mycket långsamt, varför användning inte rekommenderas till tävlingshäst.

Källa: Svensk Travsport

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.