Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Manchego fast i dopingtest

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Manchego. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Nancy Johanssons Manchego är världens snabbaste sto genom tiderna. Nu har hästen fastnat i ett dopingtest – och Nancy Johansson har dömts till både böter och avstängning.

Publicerad:

På fredagen meddelade US Trotting Association att Nancy Johanssons Manchego (e. Muscle Hill) fastnat i ett dopingtest, vilket Sulkysport tidigare rapporterat om. Stoet ska ha tävlat med det förbjudna ämnet Gabapentin i kroppen i ett lopp som hon vann på Scioto Downs den 7 september.

Manchego vann loppet på 1.10,1a/1609 meter och förstapriset uppgick till 25.000 dollar. En prissumma som ägarna till hästen nu går miste om. Nancy Johansson straffas med 500 dollar i böter och 15 dagars avstängning, men har överklagat domen.

I början av oktober blev Manchego världens snabbaste sto genom tiderna. Då vann hon stoklassen av Allerage Farms Open på 1.07,7a/1609 meter på The Red Mile.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS