Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Engblom fast för positivt dopingprov

Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD
Per Engblom känner sig trygg i sin förklaring till positiva dopingprovet på Meadowlands 2023. Foto: MATTIAS HOLMGREN/TR BILD

I ett meddelande på X väljer USA-stationerade svensken Per Engblom att offentliggöra att han åkt dit för positivt dopingprov i april 2023.

Publicerad:

Per Engblom har stora framgångar i USA. Han var den mest vinnande tränaren på New York-banan Yonkers i fjol och framgångarna har fortsatt även under 2024. Nu har däremot svensktränaren fått viss smolk i bägaren. 

Det är han själv som under onsdagskvällen svensk tid på sin X-kanal meddelar att han åkt dit för positivt dopingprov i april 2023 på New Jersey-banan Meadowlands.

– En av mina hästar testade positivt i april 2023. Det positiva provet innehöll tre olika humana läkemedel, där det mest allvarliga är Oxycontin. Det är uppenbart att detta beror på mänsklig kontaminering då det inte är någonting vi någonsin skulle använda i vårt stall. Jag kommer överklaga den dom som kommer och kommer låta juridikens process få ha sin gång. Jag kommer göra allt vad jag kan för att bevisa att detta inte är någonting jag sysslar med, skriver Per Engblom på X.

FAKTA

Fakta om Oxikodon

Oxikodonsummaformel C18H21NO4, är ett så kallat morfinderivat; det är ett halvsyntetiskt preparat med kraftigt smärtstillande effekt och härleds ur tebain (dimetylmorfin). Det används vid långvarig svår smärta, till exempel vid cancer.

Källa: Wikipedia

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.