Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Processen med Souloy dröjer – advokaten: "Oförskämt"

Foto: MIA TÖRNBERG & ALN
Staffan Uvabäck är Fabrice Souloys advokat i det kommande dopingmålet gentemot den franske tränaren. OBS! Bilden är ett montage. Foto: MIA TÖRNBERG & ALN

28 februari skulle Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabäck ha lämnat in svaromål till svenska och norska förbundet. Men advokaten har inte kommit med något svaromål utan har bett om anstånd.
– Jag tyckte det var oförskämt att vi inte skulle få två månader på oss när förbunden haft fyra månader, jag behöver den här tiden, säger han.

Publicerad:

Dopinghärvan med Fabrice Souloy drar ut på tiden. DNT:s Domskommitté hade begärt svaromål från Souloys sida vid februari månads slut, för att sedan komma till skott med ett datum för förhandling. Den processen dröjer.

"Sorterar 250 sidor"
– Jag begärde ett längre anstånd från början, jag sa redan då att jag behövde till 31 mars på mig, men det fick jag inte. Men nu har jag åter begärt anstånd, säger Staffan Uvabäck som företräder Souloy.
Anledningen till anståndet är ett omfattande material som ska sorteras och skickas in.
– Just nu arbetar jag med att sortera ett 250 sidor stort material som jag fått av Marco Montana som arbetar för farmakologiska institutet i Milano. Han har forskat om just detta med kobolt. Och dessutom ska jag begära förtydliganden av det samt av veterinären Francesco Alessandrini som vi också tar hjälp av. Det här tar tid och jag kan inte lämna in 250 sidor bara sådär. Med tanke på vilka resurser förbunden har så tyckte jag det var oförskämt att de skulle ha fyra månader på sig medan vi inte ens skulle få två månader.

"Inte hört ett ljud"
Vad har norska förbundet svarat angående ditt önskemål?
– Ingenting, jag har inte hört ett ljud. Jag har både mejlat norska och svenska förbundet och skickat post, som jag förstår är det norska sidan som sköter handläggningen av det hela och bestämmer tidsrymden för när vårt svaromål ska vara inne.
Kan det i praktiken innebära att de struntar i ert svaromål?
– Jag vet inte, ärligt talat. Det har jag aldrig varit med om. Vi har grund för att begära anstånd. Jag har läst på och det står ingenting om vad som händer i sådana här sammanhang inom travet, men jämför man med civilrättslig process är det helt givet att acceptera ett anstånd i det här läget.
Uvabäck har aningar om varför svaret har dröjt.
– Jag har även begärt komplettering av DNT:s och ST:s utredning i två väsentliga delar vilket jag förmodar kan vara en anledning till att förbunden inte återkommit ännu.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.