Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två personer erkänner dopningsbrott

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

För ett halvår sedan avslöjades en stor dopningshärva i USA. Nu har två personer erkänt sig skyldiga till brott.

Publicerad:

Efter flera års spaningsarbete, av bland andra FBI, anhölls 27 personer inom hästsporten för olika brott.  Två av dem, Scott Robinson och Sarah Izhaki, har nu erkänt sig skyldiga och de riskerar upp till fem års fängelse, skriver amerikanska Bloodhorse.

Robinson har mellan 2011 fram till mars 2020 sålt förbjudna medicinska produkter till personer inom hästsporten. Bland annat för bloddopning. Han har också sålt falska preparat till ett värde av flera miljoner dollar.

Izhaki har smugglat in tusentals doser av Erytropoetin från Mexiko. Ämnet är ett hormon som används vid bloddopning (epo) och som höjer hästars prestationsförmåga. Epo-dopning är och har varit ett stort problem inom amerikansk hästsport.

Enligt amerikanska medier lär dopningshärvan växa. Fler tränare inom trav- och galoppsporten väntas anhållas under hösten. Dom mot Izhaki faller den 2 december och mot Robinson 15 januari nästa år.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS