Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uvabäck irriterad: "Amatörmässigt skött"

Foto: MIA TÖRNBERG & ALN
Foto: MIA TÖRNBERG & ALN

Domskommittén i Norge har dömt Fabrice Souloy till 15 års avstängning och 500.000 kronor i böter.
Souloys advokat, Staffan Uvabäck, är irriterad över processen.
– Jag hoppas inte att domen är lika amatörmässigt som handläggningen är i övrigt.

Publicerad:

Staffan Uvabäck befinner sig i Frankrike på semester och blev överraskad när han under onsdagsförmiddagen nåddes av beskedet att Domskommittén offentliggjort dom mot Fabrice Souloy vilken landade i 15 års avstängning och 500.000 kronor i böter.
– I samband med att förhandlingarna avslutades i Oslo för ett par veckor sedan så var det tydligt att dom skulle komma från såväl Domskommittén i Norge som Ansvarsnämnden i Sverige den 5 juli, jag ställer mig väldigt frågande till det här. Jag tycker att det är oerhört amatörmässigt skött, säger han.

"Aldrig varit med om något liknande"
Kan du kommentera domen?

– Nej, för jag har inte tagit del av den och den avser jag att kommentera 5 juli. Nu är jag på resande fot och kommer hem till Sverige i början av juli och då lär jag ta del av domen. Rent allmänt kan jag dock säga att jag kommer uppmana Souloy att överklaga om han dömts för något annat än det strikta tränaransvaret.
Uvabäck är märkbart irriterad över att norska domen är offentlig redan nu, enligt honom flera veckor före den avtalade tiden.
– Under mina 30 år i branschen har jag aldrig varit med om något liknande. Jag är inte van att hantera mål i domstolar som sköts på det här viset.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.