Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Souloy fortsatt avstängd i Norden

Foto: Roger Svalsröd/Hesteguiden.com/TR BILD/MONTAGE
Svein Morten Buer och Fabrice Souloy. Foto: Roger Svalsröd/Hesteguiden.com/TR BILD/MONTAGE

Generalsekreteraren för det Norske Travselskap, Svein Morten Buer, kallade till möte för att försöka sig om samsyn bland de nordiska länderna i fallet Fabrice Souloy inför morgondagens UET-möte.
Mötet avslutades under tisdagseftermiddagen och efteråt var det gemensamma budskapet klart.

Publicerad:

I ett pressmeddelande skriver Svensk Travsport att Fabrice Souloy är avstängd i de nordiska länderna fram till 12 september 2026,. Det är helt enligt den norska domen som kom efter dopingbrottet i Oslo Grand Prix 2016.

Representanter från Norge, Sverige, Danmark och Finland diskuterade frågan i eftermiddags.

"Våra gemensamma regler innebär också att innehavare av en licens utfärdad av någon av de nordiska travförbunden inte har rätt att samarbeta med Fabrice Souloy så länge han är avstängd för avsiktligt dopningsbrott. Med samarbete avses arbete, tjänster och rådgivning med anknytning till licensinnehavarens travsportverksamhet, exempelvis hästvård, träning, utfodring, behandling och skoning av hästar. Samarbete är förbjudet oavsett om det omfattar kompensation eller inte" står det i pressmeddelandet. 

Pressmeddelandet är underskrivet av Svein Morten Buer, generalsekreterare, Det Norske Travselskap, Sami Kauhanen, vd, Suomen Hippos, Klaus Storm, generalsekreterare, Dansk Travsports Centralforbund och Ulf Hörnberg, vice vd, Svensk Travsport.

Många samarbeten specificerades i pressmeddelandet, men inte huvuvida man som nordisk licenserad kusk får köra lopp åt Souloy eller inte. Vad gäller där?
– Jag menar att en nordisk kusk inte kan köra lopp åt Fabrice Souloy utan att bryta mot licensreglerna i det land där man har licensen. Samarbete med en person som sonar dopningdom är som kommunicerat i pressmeddelandet inte tillåtet i någon av de nordiska länderna, säger Svein Morten Buer.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.