Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bokslut för SM-vinnarna

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Månlykke A.M. har gjort sin sista start för året och laddas mot 2021. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Gunnar Melander väljer att göra bokslut för året med sina två SM-ettor.

Publicerad:

Så sent som i fredags på Bergsåker slutade årets SM-vinnare Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) tvåa bakom Hvalstad Odin i Sleipners Elitkamp. Det var också sista starten för det här året.

– Jag funderade på att göra bokslut redan efter SM, men så kom det här loppet. Månlykke A.M. gjorde en bra insats, men var kanske inte riktigt lika vässad som inför SM. Nu siktar vi på nästa år istället, berättade Gunnar Melander.

Pappa Månprinsen A.M. då? Hästen som har hela fem SM-titlar sedan tidigare.

– Det blir samma med honom, inga fler starter i år.

Månprinsen fick skadeproblem i samband med ett lopp på Bergsåker den 27 juni, där han gjorde något så ovanligt som att galoppera. Det visade sig vara en framkota som krånglade och han får summera 2020 med två segrar på fem starter och 375.500 kronor. Motsvarande siffror för Månlykke A.M. är fyra vinster på åtta starter och 740.700 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.