Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionen flyttas till Solvalla

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Auktionen Yearling Sale flyttas från Wenngarn till Solvalla och budgivningen kommer att äga rum digitalt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På grund av situationen kring coronaviruset har Sweden International Yearling Sale beslutat att flytta sin auktion från Wenngarn till Solvalla.

Publicerad:

Auktionen Yearling Sale kommer att äga rum även 2020, men det blir i ett annorlunda format. Arrangören har valt att flytta auktionen från Wenngarn till Solvalla – och budgivningen kommer att genomföras digitalt. Datumet blir precis som tidigare planerat den 18 augusti.

– Det är ett komplext arbete i en osäker tid, men samtidigt är det väldigt spännande att få vara både kreativ och innovativ runt vår vision. Vi har gjort en riskbedömning, då det är viktigt för oss att skapa en trygg och samtidigt praktisk arbetsplats för våra uppfödare och tränare, säger Emmelie Arneng vd för Sweden International Yearling Sale, i ett pressmeddelande.

Sweden International Yearling Sale skriver att licensierade tränare och agenter med avsikt att köpa häst och som anmält detta innan, kommer att få tillträde till det nya anpassade visningsområdet för att på bästa sätt kunna utföra sitt jobb med att besiktiga unghästar åt respektive kunder.

– En viktig del av arbetet är att kunna besiktiga hästarna på plats. Solvallas stallbacke passar in på kravspecifikationen, där vi kan använda oss av fyra stora visningsområden i stället för ett som tidigare och nästan tio gånger så många stall. Dessutom har Solvalla erfarenhet sedan i mars av att begränsa området till en strikt arbetsplats.
Vi har även diskuterat denna flytt och den sker i samråd med Svensk Travsport, säger Emmelie Arneng.

Jörgen Forsberg, vd, Solvalla:

– Trots trista omständigheter är vi väldigt glada över att vara med och ta fram denna lösning. Det är enormt viktigt både för våra uppfödare och landets tränare att säkerställa nya unghästar i respektive verksamhet inför kommande år. Jag tror också att det här ger tränarna nya möjligheter att profilera sig gentemot befintliga såsom nya kunder.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS