Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Auktionsrekord i Nya Zeeland

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

En son till Love You var dyrast på tisdagens auktion i Christchurch. Budgivningen stannade först vid 280.000 nyzeeländska dollar – nytt oceaniskt rekord för en ettåring, skriver NZB Standardbred.

Publicerad:

I svenska kronor räknat kostade King Cabbl, som dyrgripen heter, närmare 1,8 miljoner. Han är den andra avkomman till Queen Kenny (e. Monarchy) som själv vann nio lopp under sin tävlingskarriär.

Fyra av auktionens fem dyraste hästar har Love You som pappa. En hingst efter Muscle Hill tog sig in emellan dem på tredje plats. Du hittar det fullständiga resultatet här.

Försäljningen i Christchurch föregicks en annan auktion som hölls i Auckland på Nordön från söndag till måndag. Där gick den dyraste travaren, en hingst efter Muscle Hill, under klubban för 90.000 nyzeeländska dollar. Här finns utfallet av den auktionen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS