Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för ITS Italian Trotting Sale

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Måndagen den 13:e september och tisdagen 14:e september drar ITS auktion igång i Italien. 236 hästar säljs i ringen - en auktion där bland annat Reijo Liljendahl hittade Admiral As 2017.

Publicerad:

Selected-delen av auktionen sker under måndagen, då nummer ett till 137 ska gå under klubban. 

Strax utanför Milano, i Etrea Sport Horses Center i Busto Arsizio, hålls auktionen. 

Bland hingstarna på auktionen återfinns bland annat Bold Eagle (två avkommor), Face Time Bourbon (tio avkommor), Father Patrick (sju avkommor), Muscle Hill (tre avkommor) och Ready Cash (fyra avkommor).

Som om inte det vore nog har Propulsion och Readly Express en avkomma var i ringen. Flest avkommor har däremot svenske Maharajah med 27 stycken avkommor, följt av Varenne som är still going strong med 21 stycken ettåringar till försäljning.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Admiral As har sålts på ITS Italian Trotting Sale och nu ska hans halvbror säljas. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Admiral As halvbror en av de selekterade

Bland stona återfinns bland annat Galiera As, som har en ettårig hingst efter Trixton i ringen, med andra ord en halvbror till tidigare nämnde Admiral As. Även närmare tiofaldiga miljonärskan Princess Grif har en avkomma på auktionen, ett hingstföl efter Cantab Hall.

Två svenskfödda ston har avkommor till salu på auktionen. Elenor Boko, syster till Arazi Boko, har Face Time Bourbon-dottern Esperia Font i auktionsringen och Brixton Medical-uppfödningen The Blessed Virgin, som numera är exporterad till Italien, är mamma till auktionens enda avkomma efter Ringostarr Treb, El Fuego Font.

Tredje dyraste hästen i fjol var stoet Dea Sprint Bar (e. Muscle Hill, u. Lana del Rio), som såldes för 125.000 euro. I år har stoet Lana del Rio, vinnare av Italienska Derbyt 2008 och Prix Tenor de Baune 2011, med 1,4 miljoner euro intjänat, ett sto efter Face Time Bourbon, Elisabeth Gar, med nummer 80.

Dyrast var däremot Dear Wise As, som köpts av Reijo Liljendahl. För 150.000 euro fick han hingsten efter Ready Cash, undan In Wise As. Stoet har i år ett sto efter Nuncio i auktionsringen.

Röntgas på auktionsdagen

Giulio Berardelli är ansvarig för ITS Italian Trotting Sale.

– Vi är väldigt glada över att vi i år dessutom har möjlighet att röntga samtliga hästar i selecteddelen av auktionen. Det görs samma dag som auktionen, vilket jag hoppas ska vara uppskattat av köparna. Det görs i samarbete med den i Sverige välkände veterinären Nicolas De Mitri och vad jag vet är vi ensamma om detta i Europa, säger Berardelli och fortsätter:

– För att ges inträde till auktionen krävs Covidbevis, alternativt PCR-test inom 72 timmar eller Antigentest inom 48 timmar plus identifikation. Jag hoppas givetvis att så många svenskar som möjligt kommer till auktionen som bjuder på många fina nummer.

Foto: TR BILD
Nicolas De Mitri, här tillsammans med Timo Nurmos efter segern med Readly Express i Prix d'Amerique. Foto: TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.