Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De var dyrast på nätet

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Drizzle C.C. efter segern i Margaretas Tidiga Unghästserie 2017. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fyra köp för sexsiffriga belopp noterades vid tisdagens internetauktion. Dyrast var en häst som vann lopp samma kväll.

Publicerad:

Tresexton (e. Broadway Hall) tog först en överlägsen seger på Jägersro, sedan ropades han in av Joakim Andersson för 166.000 kronor.
– Jag har följt honom flera gånger. Han har startat ofta och verkar vara en stark och rejäl häst. Jag tror att han kan ha en spännande framtid, säger Andersson om femåringen som tränas av Marcus Lindgren.

Näst dyrast var Grab the Moment (e. Django Riff) som Eija Lehtinen köpte för 116.000 kronor. Vidare såldes en betäckningsrätt i Explosive Matter till Arne Fors för 110.000 kronor medan Erik Berglöf betalade 100.000 kronor för det fyraåriga stoet Xanthis Exciting (e. Bold Eagle). 

En tusenlapp billigare var Drizzle C.C. (e. Sam Bourbon) som vann ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie som treåring. Nu, tre år senare, såldes hon som fölsto till Ilboängs Mark och Trav. Du hittar det fullständiga resultatet från ASVT:s auktion här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS