Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Earl Simon-dotter till USA

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Earl Simon på Solvalla i samband med Elitloppet 2020. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Vid tisdagens mixed-auktion i Deauville arrangerad av Arqana Trot betalade amerikanska köpare 55.000 euro för det treåriga stoet Kelle Evidence (e. Earl Simon).

Publicerad:

Stoet som ståtar med tre segrar på fem starter och har rekordet 1.14,5 över 2875 meter och såldes av sin ägare och uppfödare Thierry Duvaldestin

Det var på uppdrag av uppfödaren Paul Spears, bland annat delägare i Hanover Shoe Farm, som förmedlaren Christian Le Barbey ropade in stoet.

– Paul Spears ville köpa två franska ston för sin uppfödning: en med Ready Cash-blod och en helt utan det blodet. Under ett år har vi letat efter rätt ston på auktionerna utan att hitta exakt det vi sökte. När den här katalogen publicerades fastnade han omedelbart på den här sidan, säger Christian Le Barbey enligt Province Courses.

– Meningen är att importera henne till USA, tävla under ett år och sedan gå till avel. Paul har egentligen gått i pension, men fortsätter föda upp hästar för nöjes skull. Det är hans passion. Jag var tvungen att vakna tidige med tanke på tidsskillnaden, och vi är väldigt, väldigt glada över att kunna köpa en häst av den här kalibern.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.