Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitauktionen avbruten efter misstänkt hackerattack

Foto: TR BILD
Sara Lennartsson, ASVT, meddelade i fredagens sändning att auktionen avbryts. Istället arrangeras en digital auktion på fredag den 2 juni. Foto: TR BILD

Kort efter att Elitauktionen startade uppkom tekniska bekymmer. När klockan slog 19.50 togs beslutet att avbryta och istället erbjuda en digital auktion kommande fredag.

Publicerad:

På fredagskvällen var tanken att Elitauktionen 2023 skulle äga rum. Årets auktion var en så kallad hybridauktion där hästarna visades upp på plats på Infra City men budgivningen ägde rum digitalt via Menhammar Online Sales.

Arrangören drabbades dock av tekniska problem tidigt och när klockan närmade sig 20.00 meddelades beskedet att tekniken inte kunde säkras – därför är auktionen avbruten och avslutad för kvällen.

– Det är så tråkigt att vi drabbats av vad vi tror är en hacker-attack, en så kallad ddos-attack. Vi bryter auktionen i kväll. Alla får åka hem och vi arrangerar en ny digital auktion igen på fredag den 2 juni, det är det besked vi kan lämna i kväll. Hästarna får åka hem med sina nuvarande ägare. Sedan får köparna nästa fredag hämta hästarna hos säljaren, säger Sara Lennartsson på ASVT i sändningen.

I sändningen uttalade sig även Johan Hellander från Menhammar.

– Det är naturligtvis väldigt beklagligt och man kan fråga sig varför det blir på det här sättet. Det går inte att upprätthålla sidan i full funktionalitet. Därför måste vi avsluta auktionen, säger han.

Menhammar Online Sales är en auktionstjänst byggd av TR Media.

– Vi är väldigt ledsna för det inträffade. Det är tråkigt för alla parter, både säljare och köpare, Trottex och för oss som leverantör. Vi blev drabbade av yttre påverkan som ledde till kraftiga störningar. Vi kunde helt enkelt inte säkerställa en auktion där alla kunde delta på ett rättvist sätt, säger Petri Johansson, affärsområdeschef på TR Media.

Den digitala auktionen som äger rum på fredag 2 juni kommer att starta vid 18.00.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.