Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Face Time Bourbon i topp på auktionen på Vincennes

Foto: Letrot/TR Bild
Intresset är stort för avelsdebutanten Face Time Bourbon. Foto: Letrot/TR Bild

En betäckningsrätt tilldrog sig stort intresse när Prix d'Amérique-auktionen inleddes på torsdagen. Jean-Paul Gauvin ropade in en andel i Face Time Bourbon för 110.000 euro.

Publicerad:

Face Time Bourbon (e. Ready Cash) är kullens kung så här långt med två grupp I-segrar och 352.150 intjänade euro. Nu till våren debuterar han i aveln och intresset är som synes stort för fyraåringen.

Vidare såldes en betäckningsrätt i Prix d'Amérique-deltagaren Eridan (e. Ready Cash) för 41.000 euro, medan två i Bold Eagle (e. Ready Cash) ropades åter för 117.000 respektive 100.000 euro. 

Dyrast bland fölstona var Bliss Nevele (e. Ready Cash) som dräktig med Sam Bourbon såldes för 73.000 euro – 3.000 mer än Dimitria Griff (e. Coktail Jet) som väntar ett föl efter Bird Parker.

Endast 71 av 138 utbjudna hästar fick nya ägare – det till snittpriset 13.476 euro. På fredagen fortsätter auktionen på Vincennes och du hittar katalogen och samtliga resultat här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS