Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är hästarna som säljs på Elitauktionen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Avelsföreningen ASVT har presenterat 100 ettåringar till Elitauktionen nästa månad. Där finns avkommor efter hingstar och ston av högsta klass.

Publicerad:

Auktionen arrangeras av ASVT Trottex AB i samarbete med TR Media och Menhammar OnlineSales. Ett samarbete som inleddes förra året.

Hästarna kommer att presenteras utförligt på asvt.se i god tid innan auktionen. Den 23 maj öppnar Solvalla upp stallbacken för visning av samtliga ett och ett halvt-åringar. Under veckan sker budgivning. Fredag 28 maj är det direktsänd budgivning och avslutning för varje häst.

Bland avelshingstarna finns etablerade toppar som Maharajah, Love You, Muscle Hill, S.J.’s Caviar och Orlando Vici. Yngre hingstar som Googoo Gaagaa, Readly Express, Trixton och Bold Eagle samt förstaårshingstar som Tactical Landing, Fourth Dimension, International Moni och Earl Simon.

Bland fölstona finns många unga hästar med intressanta stammar.

I fjol arrangerades Elitauktionen i ett mindre format med 46 hästar till salu på grund av pandemin. 25 stycken åringar såldes till ett snittpris av 198 640 kronor. Årets auktion har goda förutsättningar att bli betydligt bättre för uppfödarna.

Här listas alla hästar som kommer att säljas på Elitauktionen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.