Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

King Alphonso i topp på Winter Mixed Sale

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

En häst från Åke Svanstedts stall var dyrast bland travarna på måndagens Winter Mixed Sale. Auktionen innehöll också ett vinnande bud från Marcus Melander.

Publicerad:

King Alphonso (e. Muscle Hill) var eftertraktad på måndagens auktion på The Meadowlands. Till slut vann Matt Morrison dragkampen med ett bud på 145.000 dollar. 

Den fyraårige hingsten är uppfödd av Order by Stable och kostade 110.000 dollar när han köptes av bland andra Åke Svanstedt och Karl-Erik Bender i Harrisburg som ettåring. 

Året därpå var King Alphonso snabbast i kullen med tiden 1.09,6. Han har gjort 20 starter för Svanstedt, vunnit fyra av dem och tjänat drygt 240.000 dollar.

Näst dyrast av travarna var The Veteran (e. Muscle Mass) som bjöds ut av en ägarskara där SRF Stable ingår och som ropades in av Marcus Melander till priset 120.000 dollar. 

The Veteran är en sexårig hingst med rekordet 1.08,5. Han har tagit 14 segrar på 53 starter och sprungit in närmare en halv miljon dollar.

Du hittar det fullständiga auktionsresultatet här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.