Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kräver kompensation efter Elitauktionen

Foto: Maria Holmén
Det var trångt på Wenngarns Elitauktion och nu kräver en av uppfödarna ekonomisk kompensation. Foto: Maria Holmén

Uppfödaren Bo Jondahl kräver 30.000 kronor i kompensation av ASVT Trottex eftersom han inte alls är nöjd med hur Elitauktionen på Wenngarn genomfördes.

Publicerad:

Bo menar att hans tre utbjudna hästar inte fick den chans som de normalt ska få på en auktion. Detta på grund av för mycket folk på för liten yta.
– Auktionslokalen var för liten och ringen där hästarna visades också för liten. Potentiella köpare gav upp och lämnade auktionen, säger Bo Jondahl till travservice.dk.

Sara Blomhage på ASVT Trottex förstår till viss del kritiken:
– I förhållande till auktionen i augusti förra året hade vi nu fler platser inomhus samt som utlovat en stor plats utanför, varifrån man också kunde deltaga i auktionen. Men det kom mycket mer folk än vad vi hade räknat med.

Bo Jondahl kräver dock ekonomisk kompensation.
– Det känns som att vi uppfödare var försökskaniner åt Trottex på den här auktionen. Vi betalar 10.000 svenska kronor + moms för varje häst i anmälningsavgift och det går förstås också åt många timmar att förbereda hästarna. Så då tycker jag att auktionsförhållandena ska vara de rätta. Jag har nu sänt flera brev till ASVT Trottex där jag framfört mina synpunkter och dessutom krävt att få tillbaka 30.000 kronor i anmälningsavgifter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS