Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterieauktionen flyttas – nytt upplägg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kriterieauktionen blir senarelagd och digital. Men Trottex hoppas kunna visa upp alla hästar på Solvalla veckan innan.
– Det gör vi bara om det kommer lättare restriktioner, säger Sara Lennartsson som är verksamhetsansvarig på auktionsbolaget.

Publicerad:

Kriterieauktionen planerades äga rum 17-19 september. Alltså veckan innan Svenskt Travkriterium. Så kommer det inte att bli. I stället presenterar Trottex en ny plan.

– Auktionen kommer att bli digital. Men vi hoppas fortfarande att vi ska kunna genomföra en visning av auktionshästarna. Det gör vi bara om det blir lättare restriktioner. Om det blir en visning kommer det att ske på Solvalla 17-18 september. Samma datum som auktionen skulle ha varit på, säger Sara Lennartsson.

Sedan är det dags för budgivning. Drygt 340 hästar ska säljas under kriterieveckans sista fyra dagar med start klockan 18.00 torsdag 24 september. Samma starttid gäller även på fredagen och söndagen, men på lördagen börjar auktionen klockan 19.00.

– Det blir 85 hästar per dag. Hästarna säljs en i taget precis som under Menhammars internetauktion.

Vad gäller den eventuella visningen kommer ett besked att dröja. 

– Vi kommer i alla fall att lägga upp en fil på vår hemsida. Där kommer det att stå vart alla hästarna finns. Då har köparna möjlighet att själva åka runt och titta. Man kommer att hitta auktionssajten via vår hemsida.

Sedan tidigare står det klart att både Kolgjini Sales och Wenngarn Yearling Sale blir digitala auktioner. Först ut är den sistnämnda som har visning av hästarna på Solvalla för intressenter som anmält sig. Sedan blir det en internetauktion med första utrop 17.00 18 augusti. Kolgjini Sales hålls 4–5 september.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS