Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Martin Djuse med dubbla köp i Deauville

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Martin Djuse. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På torsdagen anordnades en auktion i franska Deauville. Där köpte Martin Djuse två hästar.

Publicerad:

Det blev två svenskköp på torsdagens auktion i Deauville. Bägge stod Martin Djuse för. Först köpte han den treårige hingsten Indigo de la Cour (e. Captain Crazy) för 3.000 euro.

Indigo de la Cour har hunnit med två starter på tävlingsbanan för Patrick Terry och har sprungit in 650 euro.

Ett par nummer senare slog Martin Djuse till igen. Då vann han budgivningen för den treårige valacken Ifeli de Wallis (e. Django Riff). Ifeli de Wallis kostade 10.000 euro. Valacken är än så länge ostartad.

På auktionen såldes även Mattias Djuse-ägde Helio de Fromentel (e. Aladin d’Ecajeul). Den fyraårige valacken har sprungit in 25.466 euro under sin karriär i Fredrik Wallins regi och köptes av Eric Poupard för 37.000 euro.

Allra dyrast på auktionen var den fyraårige hingsten Heart Of Gold (e. Bird Parker). Christophe Bridault vann budgivningen, prislappen uppgick till 130.000 euro.

Philippe Allaire har både har ägt och tränat Heart Of Gold. Hingsten har vunnit fem av 25 starter under karriären och har sprungit in 162.500 euro. Den största segern, värd 45.000 euro, kom i grupp II-loppet Prix Felicien Gauvreau (€100.000) i februari förra året.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.