Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stall Courant köpte trio

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Stall Courants Sabine Kagebrandt. Här med Cruzado dela Noche. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

När årets Wenngarn Yearling Sales var över hade Stall Courant inhandlat en trio hästar. Två av dessa gick under klubban för sjusiffrigt belopp.

Publicerad:

Det blev tre köp under Wenngarn Yearling Sales för Stall Courant och Anders Ström. Man köpte bland annat Mesmerize'em (e. Father Patrick – Face'em), ett sto efter oaksvinnaren från 2014 till priset av 1,6 miljoner kronor vilket var det näst dyraste köpet på hela auktionen.

Vidare köpte man också hingsten Månskenskavaljeren (e. Ready Cash – Dyhim Boko) för 1,1 miljoner kronor. Ett helsyskon till Tinten som inlett karriären lovande. Till sist inhandlades också stoet Ostapenko (e. Fathter Patrick – Debora Sund) till priset av 550.000 kronor.
– De var våra topp tre-val och det var kul att vi fick dem. Mesmerize'em är en häst med otroligt fina linjer. Allt kändes perfekt med henne. Bra och rediga ben, psyket. Intrycket var harmoniskt, säger Sabine Kagebrandt från stall Courant och fortsätter:

– Månskenskavaljeren visade fin energi och han rör sig otroligt fint. Han är lätt och fin i kroppen. Det samma gäller Ostapenko. Hon hade fint djup och verkar vara en väldigt klok häst. Sedan gillar vi ju Father Patrick också. Vi är mycket nöjda med auktionen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS