Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Startskott för auktionerna – Nyköbing Falster inleder

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

På onsdagskvällen drar auktionssäsongen i gång på allvar. Den danska åringsauktionen i Nyköbing Falster håller hög klass och det finns bland annat möjlighet att köpa en halvsyster till tvåan i Stochampionatet, Racing Brodda.

Publicerad:

Det är paret Jens och Jeanette Glud Hansen (Panamera Racing) som ansvarar för auktionen på travbanan i Nyköbing Falster. De har satsat hårt och katalogen om 40 ettåringar ser intressant ut.

Där finns avkommor efter topphingstar som Bold Eagle, Ready Cash, Traders, Readly Express, Trixton, Raja Mirchi, Father Patrick, Muscle Hill, Maharajah och Love You.
– Jag är jättenöjd med hästarna i katalogen. Vi har en bra mix med danska och svenska hästar, säger Jens Glud Hansen till Dansk Hestevaeddelöb.

Två veckor till Wenngarn

Om två veckor, den 13 augusti, är det dags för Sweden International Yearling Sale på Wenngarns slott i Sigtuna. Drygt 120 ettåringar av mycket hög klass ska säljas. Dessutom betäckningsrätter i avelshingstar som Muscle Mass, Explosive Matter, Trixton och Father Patrick.

Trixton har flest avkommor i katalogen med 13 ettåringar. Ready Cash och hans son Bold Eagle har tio respektive nio hästar till salu.

Många av landets största uppfödare finns med i katalogen. I fjol såldes sex ettåringar för en miljon kronor eller mer. Högsta budet var 1,6 miljoner kronor.

Här hittar du katalogen till auktionen i Nyköping Falster och här finns en förteckning över hästarna som säljs på Wenngarns slott.

FAKTA

Auktioner i sommar och höst

31 juli: Selected Yearling Sales, Nyköbing Falster.
3 augusti: Derbyauktion, Berlin-Mariendorf.
13 augusti: Sweden International Yearling Sale, Wenngarn.
24 augusti: Copenhagen Sale, Hörsholm, Danmark.
30 augusti: Kolgjini Sales, Vombs Nygård, Veberöd.
31 augusti: Wolvega International Yearling Sale.
4–6 september: Yearling Sale, Deauville, Frankrike.
6–7 september: Klasselöpsauktion, Bjerke, Oslo.
9–10 september: Yearling Sale, Milano.
14 september: Unghästauktion, Ålborg.
26–28 september: Kriterieauktion, Upplands Väsby.
1–4 oktober: Selected Sale, Lexington, Kentucky.
11 oktober: Mixed Sale, Åby Arena.
4–6 november: Yearling Sale, Harrisburg, Pennsylvania.
7–8 november: Mixed Sale, Harrisburg, Pennsylvania.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS