Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storköp på Meadowlands

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Lindy the Great var dyrgripen på måndagens auktion på Meadowlands. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Lindy the Great var i särklass dyrast på måndagens Tattersall Winter Mixed Sales. Den sexårige hingsten kostade hela 450.000 dollar. Under auktionen på Meadowlands noterades även två svenska köp.

Publicerad:

Budgivningen om Lindy the Great vanns av en grupp hästägare hos Rene Allard. Den kanadensiske tränaren ropade själv in nyförvärvet och var nöjd efter affären.
– Vi är glada över att vi fick honom. Den här sortens hästar bjuds inte ut på auktion särskilt ofta, sade Allard enligt USTA.

Sexårige Lindy the Great är en son till Crazed och den tidigare världsrekordhållaren Highscore Kemp. Han har hittills vunnit 14 av 47 starter och tjänat närmare 650.000 dollar. Högst upp på meritlistan står fjolårets seger i Ceasars Trotting Classic då han besegrade bland andra Six Pack och Guardian Angel Ås.
– Han är sparsamt matchad och travare brukar vara som bäst vid sex, sju eller åtta års ålder. Jag tror att vi köpte honom vid rätt tidpunkt. Han är en underbar häst med bra stam och har redan visat att han kan vinna på Grand Circuit-nivå, fortsatte Allard.

Två andra som handlade på auktionen var Allards svenska kollegor Marcus Melander och Lucas Wallin. Melander ropade in den fyraårige hingsten Union Forces (e. Cantab Hall) för 62.500 dollar medan Wallin betalade 10.000 dollar för det jämnåriga stoet Miss Justine (e. E L Titan).

Du hittar det fullständiga resultatet från auktionen här.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS