Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ström ropade högst

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Anders Ström hade högsta budet av alla på Prix d'Amérique-auktionen när han lade beslag på en halvsyster till Uza Josselyn. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Anders Ström köpte den dyraste travaren när Prix d'Amérique-auktionen Arqana Trot inleddes under torsdagen.

Publicerad:

För åttaåriga avelsstoet Charmeuse Majyc (e. Prince Gede–Teza Josselyn e. Ganymede) betalade Anders Ström 120.000 euro. Köpet känns onekligen rätt i tiden, då det handlar om en halvsyster till söndagens Prix d'Amérique-deltagare Uza Josselyn (e. Love You)!

Björn Goop var också i farten och ropade in elvaåriga fölstoet Veritable Star (e. Insert Gede-La Star e. Defi d'Aunou) för 18.000 euro. Mormor är självaste elitloppshästen Bahama, som på sin tid tjänade över 1,2 miljoner euro.

Lutfi Kolgjini ville också vara med på ett hörn. Han valde att köpa en betäckningsrätt i Bold Eagle för 65.000 euro. Sammanlagt såldes 61 av 112 hästar för sammanlagt 958.500 euro. Det gav ett snitt på 15.713 euro.

Här finns alla auktionsresultat från torsdagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS