Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt hetast – sju inköp och den dyraste

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Åke Svanstedt klev in rejält under andra auktionsdagen i Lexington. Han ropade in den dyraste ettåringen och köpte sammanlagt sju hästar för sammanlagt cirka sju miljoner kronor. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Åke Svanstedt ropade inte in några hästar under första dagens auktioner i Lexington, men var desto flitigare i går med sju inköp, bland annat den allra dyraste ettåringen.

Publicerad:

För ettårige hingsten Red Redemption (e. Muscle Hill-Magenta Hall) betalade Åke Svanstedt 320.000 dollar, vilket blev onsdagens högsta notering. Mamman Magenta Hall (e. Conway Hall) vann själv sju lopp som två- och treåring och tjänade sammanlagt nästan 400.000 dollar. Hon har tidigare lämnat sju avkommor, varav Dewycolorintheline (e. Deweycheatumnhowe) är den bästa hittills med hela 31 vinster och drygt en miljon dollar i intjänade pengar.

– Det var en Muscle Hill-hingst och jag fastnade för både stammen och exteriören. De blir alltid för dyra, men jag gillade verkligen den här hästen. Det var därför som jag valde att gå så högt i budgivningen. Jag vet att ett par grabbar är intreserade och jag hoppas även kunna behålla en del i hästen själv, berättade Åke Svanstedt för DRF Harness.

Ytterligare en svensk tog sig in på tio i topp-listan över dyraste ettåring under onsdagen. Det var agenten Robert Lindström som ropade in hingsten Francais (e. Love You - Tangled Sheets) för Lennart Ågrens räkning (SRF Stable) för 180.000 dollar.

Åke Svanstedts köpte totalt sju ettåringar till en samlad summa av 710.000 dollar, alltså cirka sju miljoner kronor. De övriga sex inropade hästarna var:

Capstone (hingst e. Southwind Frank - Culmination) – 160.000 dollar

Blackout Riley (sto e. Muscle Mass-Commando Queen) – 65.000 dollar

Fly Light (hingst e. Father Patrick - Hustle Heart) – 50.000 dollar

Miss Mayflower (sto e. Southwind Frank - Southwind Maywood) – 40.000 dollar

Slob Kabob (hingst e. Bar Hopping - Sobti Hanover) – 40.000 dollar

Southwind Joffrey (hingst e. Muscle Hill - Fillyanthropy) – 35.000 dollar

 

Här hittar ni samtliga resultat från onsdagens auktion i Lexington.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS