Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unika greppet: Säljer hästen minuter innan start

Foto: THOMAS BLOMQVIST OCH LENA EMMOTH/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST OCH LENA EMMOTH/TR BILD

I kväll testar Åby Yearling & Mixed Sale ett nytt grepp.
Först budgivning 21.05 och sedan V64-start 21.15 på storbild framför nya ägarna.

Publicerad:

Just nu rullar det in hästar på löpande band inför Sweden International Yearling Sale på Åby Arena i kväll. Men alla kommer inte att vara på plats.
Svante Båth-tränande Urchin (e. Muscle Hill) har nu presenterats som ett av kvällens wild card och så långt är det inga konstigheter. Knorren är att hästen ska starta i V64-6 på Romme i kväll – vilket bäddar för ett riktigt speciellt auktionsgrepp.
– Jag tror det är unikt att man kan gå på auktion och köpa en häst som ska starta minuter senare, säger Emmelie Arneng vd för Yearling Sale.
Hur kommer det att gå till?
– Hästen är ju inte på plats utan istället kommer man att få se värmningsbilder från banan. Vi kommer även att ha med Svante Båth på telefon för en liten intervju precis innan vi ska sälja. Ungefär 21.05 kommer hästen att säljas och sedan visar vi loppet. Det känns som en jätterolig grej.
– Man får ju dessutom prispengarna. Vi har ordnat ett separat avtal som innebär att kostnader och intäkter från tävlingsdagen kommer att tillfalla den nya ägaren.
Sexårige valacken Urchin har vunnit tio av sina 55 starter och har 738 900 kronor på kontot. 

Följ auktionen här. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS