Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arrangerar fransk-amerikansk specialauktion

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I ett nytt samarbete mellan det franska travförbundet SECF, den amerikanska motsvarigheten USTA och auktionsfirman Preferred Equine Online anordnas enligt Le Trot den 7-11 juli en nätauktion med franska starthästar avsedda för den amerikanska marknaden.

Publicerad:

– Det amerikanska intresset för franskt blod har aldrig varit så starkt som nu, varken i avel eller på banorna. De öppna loppen för äldre hästar är en verklig möjlighet för våra franska hästar, säger Claude Guégan, en av tre franska experter utsedda att genomföra selekteringen av hästarna till auktionen.

 Utropspriser kommer att ligga från 20.000 till 100.000 euro. Förbundet efterfrågar just nu fyra- till åttaåriga hingstar, ston och valacker som presterat i vänstervarv med placeringar i lopp motsvarande kategori D.

– Eftersom hela världen söker hästar, speciellt travare, är en fransk auktion en fantastisk möjlighet att få in nytt blod och bygga relationer för framtiden samtidigt som vi får fler starthästar. Det är verkligen spännande, säger den amerikanske tränaren Scott DiDomenico på Gaitway Farm i New Jersey till Le Trot.

Varje häst kommer genomföra ett prov på travbanan före auktionen. Nätauktionen pågår mellan 7-11 juli och redan den 13 juli skall hästarna vara leveransklara för vidare export till sin nya kontinent.

Liknande samarbeten mellan Frankrike och USA har skett förut, då spelbolaget PMU bland annat försett USA med äldre franska starthästar och sedan haft samarbeten med specialarrangerade lopp på travbanan i Yonkers. Även på Irland arrangeras lopp för franska hästar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.