Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fire N'Fury såldes för 360.000 kronor

Foto: HESTEGUIDEN
Fire N'Fury och Mats E Djuse efter skrällsegern i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN

Travera genomförde en specialauktion under gårdagen, då dagens V75-häst Fire N'Fury bytte ägare för 360.000 kronor.

Publicerad:

Det här var andra gången som Stefan Melander valde att sätta ut numera femårige valacken  Fire N'Fury (e. Explosive Matter) till försäljning på auktionssidan Travera. Han gjorde det inför Breeders Crown-semifinalen den 24 oktober, men ropade då tillbaka hästen för 270.000 kronor. Det visade sig vara ett smart drag, då Fire N'Fury en månad senare skrällde i Axel Jensens Minneslopp med nästan 300.000 kronor i förstapris.

Efter den storsegern har Fire N'Fury slutat fyra två gånger och senast sexa på Solvalla. I går valde Melander att släppa hästen för 360.000 kronor på Traveras auktion. Köpare var Erland Olsson, hästägare hos Halmstadtränaren Johan Svensson. Den duon kommer nu att följa dagens start i silverförsöket på Bergsåker (V75-3) extra noga, Fire N'Fury startar från spår två bakom bilen och får precis som vid skrällsegern i Norge Mats E Djuse i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.