Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransson ordnar ”kall” auktion

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Fredrik Fransson har tagit initiativ till en kallblodsauktion. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

A-tränaren och mångsysslaren Fredrik Fransson går i bräschen för en ny auktion – endast för kallblod.

Publicerad:

Det här berättar Fransson för Trav Og Galopp-Nytt.

– Många ringer till mig och vill ha hjälp att sälja sina hästar. Jag tycker att kallbloden drunknar lite på ASVT:s internetauktion. Därför vill jag nu arrangera en auktion på nätet bara för kallblod. Den kommer att genomföras den 18 i oktober och i samarbete med travera.nu.

Redan nu har Fredrik Fransson klart med ett 20-tal hästar.

– Förhoppningen är 35-40 kallblod. Det blir föl, ettåringar, starthästar och fölston. Bland annat ett föl efter Ängsborken och norska Hoppe Derby-vinnaren Förlands Trolla, berättar Fransson vidare för TGN.

I samband med Kallblodens Dag hölls under flertalet år kallblodsauktion i Östersund (sista 2006). På Bergsåker provade man 2012 och sedan arrangerade Dannero unghästauktion för kallblod mellan åren 2013-2016. Sedan dess har kallbloden varit med lite på de vanliga varmblodsauktionerna.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.